Departe e acolo unde sufletele uita de cei dragi pe care i-au intalnit intr-o viata, chiar daca viata le-ar fi o zi

Ziua mea de nastere nu e atat de importanta. Eram in liceu cand profa’ de religie m-a ridicat in picioare si m-a intrebat :

– E ziua ta?

– Da. Am raspuns.

– Ma bucur pentru tine, la multi ani si cand ajungi acasa sa-i transmiti mamei tale felicitarile mele. Astazi face 16 ani de cand simte pentru tine o iubire pe care tu nu o intelegi acum.”

N-am stiut ce mi-a zis, m-a rascolit putin, ce-i drept…insa am ignorat. Bineinteles ca nu i-am urat mamei nimic, doar era ziua mea.

Pe 4 februarie, o zi cu soare si frumoasa (altfel) anul acesta, a fost ziua mea. Mi-a mai trecut un an din viata in care nu am realizat ce mi-am dorit cel mai mult, de cand e in viata mea EA. Nu am reusit.  Zambete, glume, flori, un om bland si cald, multi oameni veseli, ciocolata, vise, ani, amintiri, sperante, nule toate. Ziua mea m-a durut anul acesta. Mi-a lipsit imbratisarea cea mai de pret, zambetul cel mai drag, vocea care locuieste mereu in sufletu-mi.

As vrea ca bucuria ei sa vina mereu din bratele mele,de la pieptul meu,  insa nu este asa. Si fiecare zi care trece din noul an, pana la urmatoarea aniversare, se aduna intr-un dor si intr-un zambet dulce. Zambet care m-ar fi nascut de ziua mea.

Image

Eu stiu ca “de prisos” ar fi cliseu aici, dar asa am simtit fiecare cuvant, gest, gand, fara ca macar sa-i aud vocea la telefon.

Veselia ei si nevoia de plastilina mi-au facut urmatoarele zile sa conteze. Mami, vreau sa stii ca si sufletul meu se face mic atunci cand nu te vede, asa cum inimioara ta “bate mai incet cand suntem departe”. Dar departe, mami, asa cum ai spus tu, “e acolo unde sufletele uita de cei dragi pe care i-au intalnit intr-o viata, chiar daca viata le-ar fi o zi”. Noua, puiule, viata ne este acum, azi, in fiecare zi, maine si dincolo de curcubeu, aproape. Suntem aproape cat inimioara ne bate. Noua ne bate in acelasi rim, si-atunci distanta nu mai are loc. Nu intre noi.

Am facut azi sase ani si patru luni de cand iubirea a luat, pentru mine, forma.

3 thoughts on “Departe e acolo unde sufletele uita de cei dragi pe care i-au intalnit intr-o viata, chiar daca viata le-ar fi o zi

  1. Continua sa crezi. Ia intristarea si dorul si aseaza-le ca pe peretii unui tunel care duce drept spre ceea ce vrei. It is much more of this world than me can see, and we are never alone. Crede -nu ma refer neaparat religios- in ceea ce doresti si atat timp cat nu ranesti pe nimeni vei ajunge negresit acolo.

    Draga mea, putine lucruri sunt mai pure decat iubirea unui parinte pentru copilul sau. Fii puternica si veti fi impreuna, nu iti fie teama de esec sau ridicol, de “lume”. Nu iti fie teama de raspunsuri negative, de a cere ajutorul, viata aici e prea scurta si a nu incerca nu e mai bine decat a ti se raspunde negativ.

    Exista o putere misterioasa in complexitatea lumii pe care logica umana nu e capabila sa o cuprinda: nu inseamna ca nu exista, lucrurile sunt cum sunt nu cum vrem noi sa le intelegem. Probabil trebuie sa intelegi/inveti ceva din cele ce te inconjoara, dar ai incredere, nu gandi sau actiona negativ, mergi cu hotarare spre ceea ce vrei chiar daca pare illogic sau imposibil si, foarte important, asculta vocea adanca din tine. Poate ca iar nu vei intelege, asemeni celor spuse la ora de religie, poate nu acum 🙂 . Allow yourself time, think, fast, wait.

      • Tot ce trebuie sa faci e sa ai incredere in tine si curaj, solutii care pot parea imposibile se vor ivi. Think, fast, wait.

Leave a comment