Ni se scutura viata de frunze

Am aflat despre moartea unui om fain, azi.

Sunt oameni de-aia tineri si faini, cu proiecte multe si indraznete, oameni despre care nu ti-ai inchipui ca si-ar da ultima suflare pur si simplu. Ca nu li s-a luat, dar ii ia acolo sus.
Octombrie e o luna asa faina ca mi-am nascut puica si ca m-a bucurat cu totul, si-apoi e o luna gri si de neputinta pentru ca mi-am pierdut oameni dragi, de tot.

Anul asta am pierdut un om cu care m-am vazut imbatranind. Omul cu care in vis mi-am construit o familie faina si-o lume in care nu patrundea nimic din toata aglomeratia raului din lumea asta mare. Omul cu care am visat la un cerdac cu barne si la o bucatarie cu lalele.

Si l-am pierdut de tot pentru ca a ales, nu pentru ca nu am mai putut alege. Si asta doare mai tare decat pierderea aia acoperita cu pamant. Ca la aia nu te razvratesti, si nu cartesti decizii. Cui sa te plangi, sau cui se plang frunzele cand se desprind de copac? Cui ii impartasesti visele impreuna cand nu le intelege decat omul care te-a umbrit? Cui ii spui cat te mai doare iar si iar cand stii ca toata durerea ta nu e de impartasit?

Nimanui, sau oamenilor alora care ti-au ramas in umbra, in umbra ta de durere, alora care te stiu de mic si care te iubesc cu toate durerile rostite. Frunzelor care se pierd doar ca sa mai faca un bine pamantului reavan.

Oamenilor care pleaca din viata noastra pentru ca aleg, nu le putem dori decat mult mai bine pe calea lor  inainte, aia plina de soare si frumos in umbra careia nu se mai desprind frunze toamna, in umbra careia ramanem noi.

Omului cu care am alergat pe multe plaje si-am stat langa focuri noaptea, omului care mi-a aratat ce e bunatatea si rautatea suprema de-o potriva, omului care a decis sa-si duca viata pe alta carare ii doresc sa aiba doar soare. Sa-nteleaga linistea si sa nu vrea mai mult. Si sa uite usor…

Azi e octombrie ala pe care trebuie sa-l sarbatoresc, puica mea face 10 ani rotunzi, pe 10.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s